Menu
https://www.baby2b.nl/bevalling/10-gouden-tips-voor-jou
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

10 gouden tips voor de bevalling:

  1. Kom in actie: bevallen is hard werken. Loop, beweeg, wiebel en gebruik de kracht die vrijkomt bij de bevalling.
  2. Adem door je buik: bij elke inademing komt de onderkant van je buik naar voren en bij de uitademing valt je buik weer terug. Inademen door je neus is het gezondst, uitademen doe je met je mond open.
  3. Neem verantwoordelijkheid. Geen voetballer zal scoren als hij aan de kant blijft staan om te kijken wat zijn coach roept.
  4. Gebruik je eigen wijsheid. Vertrouw op je eigen inzicht en capaciteit. Neem voor zover mogelijk zelf de regie over de bevalling en benut je krachten.
  5. Hanteer de pijn. Een kind krijgen is een enorme klus. Gebruik de kracht die vrijkomt om je kind op de wereld te zetten. 
  6. Zoek ontspanning: creëer deze. Ook al is bevallen afzien, alles wordt lichter als je het jezelf naar de zin maakt.
  7. Breng jezelf tot uitdrukking. Jij moet het doen en dat lukt het beste als je daarin jezelf kunt zijn. Denk erover na wat dat voor jou betekent en leg jezelf geen beperkingen op.
  8. Beval op een warme, veilige plek. Waar je ook bevalt, zorg voor voldoende privacy, warmte, afzondering (zowel fysiek als emotioneel) en dim het licht.
  9. Denk niet maar voel. Het enige wat jij hoeft te doen is te voelen wat er gebeurt en daar zo goed mogelijk op reageren. Zoek naar houdingen die goed voelen. Want op deze manier werk je actief mee aan de geboorte van je kind.
  10. Zorg voor een coach. Een van de kerntaken van de verloskundige is je te ondersteunen in je natuurlijke kracht die je in je hebt.
Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag