Menu
https://www.baby2b.nl/bevalling/tips-voor-je-partner
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Wat kan je als partner kan doen tijdens de bevalling

Het belangrijkste dat jij als partner kunt doen is positief blijven. Het is voor je vrouw heel erg fijn om te horen dat het goed gaat en zij het goed doet. Als jij positief blijft, blijft je vrouw dat ook en dat is heel erg belangrijk tijdens een bevalling!

Probeer geen medelijden met haar te hebben, maar vertel juist hoe goed ze het goed en dat je trots op haar bent!

Wij begrijpen dat het voor jou moeilijk kan zijn om te zien dat je vrouw veel pijn heeft. Een man is geneigd om dingen op te lossen en dat lukt nu niet. Een vrouw wil graag dingen delen, dus als jij er voor haar bent en haar tot steun kan zijn door aanmoediging en verzorging zijn jullie al snel een uitmuntend team! Zo kun je de bevalling samen goed aan. Probeer geen medelijden met haar te hebben en dingen te zeggen als: ‘Oh, wat verschrikkelijk!’ en ‘Ach, wat heb je veel pijn!’ Maar vertel juist hoe goed ze het doet en dat je trots op haar bent. Dat geeft je vrouw kracht en energie.

  • Herinner je vrouw dat ze af en toe wat moet drinken, vrouwen vergeten dit vaak tijdens de weeën.
  • Adviseer je vrouw minimaal ieder 2 uur te gaan plassen. Een volle blaas kan de bevalling namelijk vertragen doordat het de ontsluiting kan tegenhouden.
  • Probeer samen verschillende houdingen uit om de weeën op te vangen.
  • Masseer eventueel haar onderrug. Vaak is het net boven het staartbeentje het meest effectief. Tijdens een wee kan het fijn zijn dat je daar druk geeft.
  • Houd bij hoe vaak de weeën komen (zodra het zwaarder wordt), zodat jullie weten wanneer je ons moeten bellen.
  • Als je haar wilt aanraken of vasthouden, vraag dat dan eerst. Tijdens de bevalling zijn veel vrouwen erg gevoelig of raken snel afgeleid. Er is concentratie nodig om de weeën op te kunnen vangen.
  • Wees er volledig voor haar (wellicht nu even geen sms-jes, televisie of telefoongesprekjes).
Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag