Menu
https://www.baby2b.nl/bevalling/wat-kun-je-van-ons-verwachten
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Wat kun je van ons verwachten?

Het begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Je kunt van ons verwachten dat we in de zwangerschap al het één en ander met je hebben besproken zodat je weet wat er komen gaat.

Wij zullen er alles aan doen om van de bevalling een bijzondere en vooral een veilige ervaring te maken. We zullen je met raad en daad bijstaan en passen ons aan aan jouw behoeften. Wil je dat we alles uitleggen? Dan doen we dat! Wil je juist stilte en af en toe een aai over je bol? We zullen er voor je zijn. Door de gesprekken die we in de zwangerschap hebben gehad, weten we wat jullie wensen zijn en houden we daar rekening mee. Door onze ervaring kunnen we vlot inschatten hoe we jullie het beste kunnen helpen.

Je veilig door de bevalling heen loodsen

Wij zijn professionals die gespecialiseerd zijn om bevallingen te begeleiden.

Tijdens de bevalling bewaken wij het bevalllingsproces. Vordert de bevalling genoeg, kan jij het aan, is de baby is goede conditie en hoe ervaart de aanstaande vader dit allemaal? Als het nodig is om in te grijpen, zullen we dit in overleg met jullie doen.

Wij zijn professionals die gespecialiseerd zijn om de bevalling te begeleiden. Je bent in veilige handen.

Coachen

Verloskundigen zijn eigenlijk coaches met specifieke kennis omtrent zwangerschap en bevallingen: dit is waar we goed in zijn! Door met je mee te gaan in het process kunnen we je in elke fase ondersteunen, begeleiden, onze zorg toespitsen op wat jij op dat moment nodig hebt. Dit kan onnodig ingrijpen voorkomen. Het is een hele mooie ervaring (ook voor ons) als we  in vertrouwen met elkaar de baby veilig op de wereld kunnen zetten!

Van alles voor je regelen

We zullen in overleg met jullie regelen wanneer de kraamverzorgster bij de bevalling komt. We zullen regelen dat je aangemeld wordt bij het ziekenhuis als dat van toepassing is. We spreken af wanneer wij weer langskomen of dat we blijven.

Je overdragen aan de gynaecoloog bij complicaties

Het kan zijn dat de bevalling niet helemaal ‘volgens het boekje’ verloopt. Bijvoorbeeld omdat de bevalling te lang duurt of omdat je kindje in het vruchtwater heeft gepoept. Of bijvoorbeeld omdat je pijnstilling nodig hebt. In deze gevallen ontstaat er een medische indicatie en heb je andere begeleiding nodig, die een gynaecoloog (klinisch verloskundige) je kan geven. In zo’n geval nemen wij contact op met de klinisch verloskundige. We dragen jou over aan het ziekenhuis, wat inhoudt dat wij de klinisch verloskundige in het ziekenhuis vertellen hoe de zwangerschap en bevalling tot dan toe is gegaan. Ook geven we door wat jullie wensen zijn ten aanzien van de bevalling. Als de klinisch verloskundige helemaal op de hoogte is, zal zij de zorg van ons overnemen en je verder begeleiden. Natuurlijk zien we elkaar na de bevalling weer in de kraamtijd.

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag