Menu
https://www.baby2b.nl/corona-nieuwsbrief-08-april-2020/l9c2
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
9 april 2020

Corona-nieuwsbrief 08 april 2020

Wat heeft ‘Corona’ een gek effect op de wereld! Een aantal uren per dag ervaar ik de wereld als een ‘ghost-town’. Het is af en toe net alsof je alleen-op-de-wereld bent.

Lees je weer mee welke maatregelen we deze week hebben genomen waar jij wellicht baat bij hebt?

Wij merken dat de onrust hier en daar toeneemt. Het duurt al best lang en is voor sommigen een zware of stressvolle tijd. Thuiswerken met kleine kinderen om je heen is bijvoorbeeld iets dat we tijdens het spreekuur als ‘stressfactor’ regelmatig horen. En begrijpelijk: dit is management ten top! Of ondernemers die financiële zorgen hebben: we leven met hen mee!

Wel ben ik erg blij dat het mooie weer is begonnen: stel je voor dat dit begin oktober was gebeurd en een aantal maanden zou duren: ik weet zeker dat het een grotere uitdaging was geweest!


 Omdat de onrust toeneemt en we er graag voor je willen zijn, hebben we een aantal dingen bedacht:

1.    We gaan een telefonisch spreekuur doen dat door de verloskundige wordt gedaan: 2 x per week een half uur. Zodat je met je vragen, spanningen, onzekerheden, uitdagingen, ervaringen, etc terecht kan. *
2.    Zoals je weet kom je tussen de 16 en 27 weken alleen voor de 20 weken voor controle. Dit betekend dat je ons zolang niet ziet en wij jou niet;-(  Daarom zal je in deze periode door jouw casemanager gebeld worden: een sociaal telefoontje om te horen hoe het met je is.
3.    Ben je niet tussen de 16-27 weken, maar stel je zo’n telefoontje wel op prijs, meld je dan aan via info@baby2b.nl
4.    We zijn deze week begonnen met (K-)raamvisites: de kraamvisite voor het raam! Best even gek, hoor, maar wel erg leuk! We doen bij iedereen een keer een raamvisite; het liefst door de verloskundige die de bevalling heeft begeleidt. Zo kunnen we toch nog een keer de baby bewonderen en jullie in de ogen kijken;-)
5.    Centering Pregnancy via Zoom (videobellen) is een succes geweest: We gaan ermee door, zolang deze situatie voortduurt. Het was fijn om met elkaar te kunnen delen.
6.    Het inloopspreekuur én borstvoedingscursus door Ellen Kamman, onze lactatiekundige gaat door: ook via Zoom. Je kunt je hiervoor aanmelden via Bonny (info@baby2b.nl)


* We houden het telefonische spreekuur door de verloskundige op maandag en donderdag van 15.00-15.30u  Maar let op! De eerste 2 keer wijkt hiervan af qua tijd of dag (ivm Pasen):
•    Het eerste telefonische spreekuur is op donderdag 9 april van 15.30-16.00u en daarna op
•    Dinsdag 14 april van 15.00-15.30u (ivm Pasen)
•    Donderdag 16 april 15.00-15.30u
•    Maandag 20 april 15.00-15.30u
•    Donderdag 23 april 15.00-15.30u etc, zolang ‘Coronatijd’ voortduurt en dit wenselijk is.

We komen nog regelmatig vragen over het revisieschema: het schema wanneer de controles zijn gepland (hoe vaak kom je op het spreekuur).
Hierbij nog een keer: na de (telefonsiche) intake en termijnecho zien we elkaar weer bij 16 weken voor een controle, daarna heb je rond 20 weken de SEO (20-weken echo), en daarna heb je een controle bij 27, 31, 35, 37, 39, 40 weken . Vanaf 40 weken plannen we samen in overleg een controle-afpraak.
Uiteraard kunnen we altijd een telefonische afspraak inplannen wanneer je daar behoefte aan hebt.

We hopen dat we jullie hiermee weer goed geïnformeerd hebben: laat je weten als we iets voor je kunnen betekenen? Of als je ideeën of suggesties voor ons hebt?

Hou vol: wees lief voor elkaar én voor jezelf!

Namens het Team Verloskundecentrum Judith Govers
Judith

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag