Menu
https://www.baby2b.nl/corona-nieuwsbrief-1-april-2020/l10c2
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
1 april 2020

Corona-nieuwsbrief 1 april 2020

Tsjonge, we hebben geduld en doorzettingsvermogen nodig: de huidige maatregelen blijven in ieder geval tot 28 april 2020 van kracht.

In deze nieuwsbrief heb ik een aantal linkjes verzameld die mogelijk nuttige informatie voor je bevatten.

Maar eerst wil ik je graag bedanken voor het helpen ‘goed doen’. We merken dat de zwangeren nu echt alleen komen naar de spreekuren, meewerken aan de handhygiëne en bijdragen aan het kort houden van de bezoekjes: fijn!

Graag wil ik je laten weten dat we voor je klaar staan: de spreekuren zijn dan wel geminimaliseerd, maar we zijn er voor je! Mocht je behoefte hebben aan een gesprek, vragen willen stellen of gewoon even willen sparren: mail ons (info@baby2b.nl) en we plannen een telefonische afspraak met je in.

De ziekenhuizen in Nederland staan onder druk: zij moeten echt hard werken. Zo ook in Tergooi: het loopt allemaal goed. Tergooi heeft alle noodzakelijk maatregelen genomen en er is weer een hoop in ontwikkeling.
Ik wil je in herinnering brengen om ook in Tergooi bij een afspraak alleen te komen: ook bij de 20-weken echo. Iedereen begrijp dat dit jammer is en onwenselijk zelfs, maar in deze tijden doen we een beroep op gezond verstand en een flexibele instelling. Voor zorgverleners in het ziekenhuis geeft het stress wanneer er meer mensen meekomen: het is tenslotte voor hen een potentieel extra besmettingsgevaar. Daar moeten we niet aan bijdragen.

De kraamvisites zijn zo anders! We zien niet alle baby’s meer en over de telefoon, zonder dat kopje koffie of thee is het toch minder gezellig. Maar we passen ons aan: zo verkleinen we de besmettingskans voor iedereen!
We vinden het best een uitdaging voor de gezinnen waar een kindje is geboren: zij mogen geen visite ontvangen en kunnen alleen maar hun kindje showen door social media, foto’s of door het raam: de zogenaamde raamvisite.
Aan de andere kant horen we dat het eigenlijk ook best fijn en nuttig is: er is rust en dat merkt iedereen aan de baby’s en andere jonge kinderen in het gezin. Er is nu gelegenheid voor optimale hechting en dat is fijn.
En wat zijn we blij met alle kraamverzorgsters! Nu meer dan ooit zijn zij onze oren en ogen.

Deze week hebben we vernomen dat we onze bloedafnames, ook de suikertesten, gewoon kunnen blijven doen. We zijn erg blij dat jullie niet (onnodig) naar het zieknhuis hoeven voor deze afnames.

Ik heb de volgende linkjes voor je verzameld:

1. Veel gestelde vragen van zwangere vrouwen over het Coronavirus.

https://www.nvog.nl/wp-content/uploads/2020/03/Veel-gestelde-vragen-van-zwangere-vrouwen-over-COVID-19-20-03-2020.pdf

2. Zwanger en je werk tijdens deze Corona-tijd

https://lci.rivm.nl/sites/default/files/2020-03/COVID-19%20Zwangerschap%20en%20werk.pdf

3. Voor iedereen met kinderen: Ouderschap en Corona

https://www.jggv.nl/nieuws/ouderschap-en-corona/?bron=1647


Meer nieuws volgt: houd je mail in de gaten. We zullen ons best doen om je van relevante informatie te voorzien.

Heb je ideeën, suggesties voor ons? Laat het ons weten: info@baby2b.nl

We wensen iedereen succes met de uitdagingen die voor ons liggen. Blijf gezond!!

Namens het Team Verloskundecentrum Judith Govers
Judith.

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag