Menu
https://www.baby2b.nl/corona-nieuwsbrief-16-april-2020/l8c2
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
18 april 2020

Corona nieuwsbrief 16 april 2020

Naast een aantal korte mededelingen, vandaag een aantal tips over 'hoe om te gaan met dit Coronatijdperk'. 

- We gaan weer spiralen plaatsen! We proberen zo vlot mogelijk iedereen, waarbij de afspraak eerder was afgezegd, in te plannen. Weet dat het spiraal bij voorkeur 10-12 weken na je bevalling op z'n vroegst geplaatst kan worden. 

- Wil je klachten melden van jezelf of iemand in je huisgezin?

- Wil je echt alleen komen naar de afspraak? Ook geen partner, moeder of... in de wachtkamer. Alleen, zodat we besmettingskansen zo klein mogelijk houden voor iedereen.

Wat kan je helpen om met deze tijd om te gaan: een aantal tips:

1. Accepteer dat dit zo is: wanneer je je verzet tegen de realiteit, helpt dit niets: het blijft zo. Het is verspilde energie. Gebruik deze energie om je erbij neer te leggen: het is wat het is. Natuurlijk zul je teleurstellingen hebben. Jammer hierover en ga dan weer door. Hoe eerder je dit kan, hoe eerder je energie overhoudt om positieve dingen mee te doen.

2. Neem het met de dag. Het kan simpelweg te groot zijn om dit te overzien. Het is sowieso onzeker: hoe lang duurt het nog, blijf ik gezond, etc. Wanneer je het per dag doet, zul je merken dat je meer rust hebt en beter overzicht houdt. Richt je op kleine (positieve) stappen.

3. Zie kansen: wellicht kun je nieuwe acitiviteiten oppakken? Meer binden met je partner en kinderen? Bedenk je welke impact deze crisis zal hebben op jouw leven en bereid je daarop voor: een nieuwe baan zoeken? Een cursus/opleiding volgen? 

4. Probeer, zeker als je behoort tot de groep die hieronder 'lijdt', elke dag te bedenken waarvoor je dankbaar kan zijn. Dit helpt je om milder met de stress om te gaan en in te zien wat er wel (positief) is. Span je in om dankbaar te kunnen zijn. Doe wat je kunt, laat de rest los!

5. Help anderen. Dit zal zorgen voor zingeving en dat helpt je beter te voelen (ook over jezelf). Leg een skype of facetime gesprek uit, doe de tuin van de buren, luister echt naar wat er wordt gezegd, puzzel met je kids, etc. 

6. Schrijf dingen van je af. Mediteer of zit gewoon ff lekker in het zonnetje met je ogen dicht. 

7. Realiseer je dat dit overgaat. Het zal zeker een andere wereld zijn. Dat is niet anders. Je kunt je afvragen hoe jij wilt zijn in de nieuwe wereld: wat kun en wil jij doen? Hieraan kun je werken. Oh... en wat kun je doen om een goede moeder/ vader te zijn? Ook leuke en goede gedachtes om mee bezig te zijn!

We hopen dat we je een aantal fijne tips hebben kunnen geven: we staan voor je klaar als je ons nodig heb! Laat het ons weten!

Veel succes en blijf gezond!

Namens het Team Verloskundecentrum Judith Govers

Lieve groet,  Judith

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag