Menu
https://www.baby2b.nl/corona-nieuwsbrief-25-3-2020/l12c2
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
25 maart 2020

Corona-nieuwsbrief 25-3-2020

Wat is het jammer dat we elkaar zo weinig kunnen zien!

Wat is het jammer dat we elkaar zo weinig kunnen zien!

Lukt het jullie om krachtig te blijven, vertrouwen te hebben in de capaciteit van je lichaam om een zwangerschap goed te doen? En laat je het weten als dat niet zo is? 

Graag willen we nog een paar punten op rij zetten:

 • Als je afspraak verzet wordt, bellen of mailen we je: als je niet gebeld /gemaild bent, gaat je afspraak gewoon door.
 • Tot 1 juni houden we uitsluitend spreekuur op de Eemlandweg 8 te Huizen. Dit, omdat de andere locaties gezondheidscentra betreffen. Daar komen meer mensen, ook mensen die wellicht ‘gevaarlijk’ zijn. Bij ons aan de Eemlandweg komen alleen gezonde zwangeren: zo proberen we dit risico voor iedereen zo klein mogelijk te houden.
 • We onderzoeken op dit moment of we de Centering Pregnancy-bijeenkomsten kunnen organiseren via bijvoorbeeld ‘Zoom’.  Zit je al in een CP-groep? Dan wordt je zsm op de hoogte gehouden van deze ontwikkelingen.  Tot nu toe hebben we diverse bijeenkomsten gefilmd en gemaild, zodat niemand tot nu toe informatie heeft moeten missen.  Houd je mail in de gaten , zodat je op de hoogte blijft. 
 • Iedereen die begint aan Centering Pregnancy  krijgt ook zsm informatie, zodat we de voordelen van CP kunnen houden: het komt er meest waarschijnlijk op neer dat we 1 of 2 bijeenkomsten moeten missen in ‘fysiek contact’: die kunnen we met elkaar overbruggen door video-bellen: de beste oplossing hiervoor zijn we nu aan het onderzoeken.  Het zou erg jammer zijn als het Coronavirus  veroorzaakt dat we de gezondheidswinst mislopen. Daarom aan iedereen: doe mee, ook al zou het begin anders zijn.
 • In herhaling: kom alleéé naar de afspraak: partners en kinderen moeten helaas thuis blijven,  we doen met liefde even een facetime, hoor!
 • Om  je meer houvast te geven wanneer we elkaar weer zien: na de intake en termijnecho zien we elkaar weer bij 16 weken voor een controle, daarna heb je rond 20 weken de SEO (20-weken echo), en daarna heb je een controle bij 27, 31, 35, 37, 38, 39, 40 weken . Vanaf 40 weken plannen we samen in overleg een controle-afpraak.
 • We houden de controles zo kort mogelijk: niet om ongezellig te zijn natuurlijk. Wel willen we de contactmomenten zo kort mogelijk houden uit bescherming van jou , anderen en onszelf. 
 • We kunnen uiteraard altijd een belafspraak maken als dat is gewenst, om vragen door te nemen bijvoorbeeld.
 • Pretecho’s, massages, spiralen plaatsen en alle andere niet medisch noodzakelijk zorg gaat de komende tijd niet door. Wij vinden dit ook erg jammer!
 • Iedereen die een afspraak heeft om een spiraal te plaatsen wordt gebeld. We plannen dan een nieuwe afspraak in (onder voorbehoud) en helpen je graag op weg met een andere vorm van anticonceptie om de tijd te overbruggen.
 • In herhaling: willen jullie zoveel mogelijk vragen mailen in plaats van bellen? 
 • Coachgesprekken met Judith kunnen doorgang vinden: zij zet graag een facetime-gesprek  in:  zoals altijd is het intakegesprek gratis: volgen er meer gesprekken, dan wordt het tarief gehalveerd omdat we niet bij elkaar zijn.  
 • Heb je ideeën hoe we onze zorgverlening op dit moment beter kunnen doen? Graag! Mail ons op info@baby2b.nl

Wat is het jammer dat we zo weinig baby’s zien: alleen degene die jouw bevalling begeleidde, heeft jullie nieuwe wereldwonder kunnen zien…;-(

 • Daarom een vriendelijk verzoek: stuur je svp een foto per mail? Dan kunnen we allemaal, juist in deze tijd, even genieten van jullie kindje!
 • We rijden geen kraamvisites, maar doen de visites telefonisch: helaas krijgen we vaak een voicemail of wordt er niet opgenomen: wil je aub ons  telefoontje wél beantwoorden? We streven ernaar in de ochtend te bellen. We hebben met je afgesproken welke dag we weer een belletje doen, zodat je weet dat je dit in de gaten kan houden.  Dank!

We leven met jullie mee: het is geen gemakkelijke tijd! Weet dat we graag voor jullie klaar staan!

Voor alle kraamgezinnen die nu geen familie en vrienden kunnen ontvangen wellicht een goede tip: organiseer later in het jaar een kraamfeest: dan kun je een heleboel weer inhalen!

Blijf gezond!

Hartelijke groet,

Namens het team van Verloskundecentrum Judith Govers 

Judith Govers

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag