Menu
https://www.baby2b.nl/de-praktijk/blog/blog
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Praktijkinformatie

Wij zijn dé verloskundigepraktijk voor Huizen en de BEL-gemeenten: Blaricum, Eemnes en Laren. We staan bekend om onze goede medische zorg en om onze persoonlijke aandacht, waarbij we samen met jullie toewerken naar een gezonde zwangerschap, een goede bevalling met een prachtig resultaat!!

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, kun je je bij ons aanmelden: je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts of gynaecoloog: we heten je van harte welkom!

Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Wij zijn een klein team van ervaren verloskundigen.
 • Een casemanager: jouw vaste aanspreekpunt binnen de praktijk.
 • Elke woensdag gratis 'hartjesspreekuur/inloopspreekuur'.
 • Maandelijks een borstvoedingscursus én om de week een inloopspreekuur door lactatiekundige Ellen Kamman.
 • Nauwe samenwerking met een dietiste voor al je vragen omtrent voeding of een individueel plan.
 • (Gratis) workshops over ouderschap op de praktijk.
 • Wij houden spreekuur van maandag tot en met zaterdag en diverse avondspreekuren in de week.
 • We maken zelf echo’s (vanaf ongeveer 8 weken tot aan het eind van de zwangerschap). Wil je, naast de echo's de die verzekeraar vergoed, extra (niet medische) echo's? Vraag dan naar de mogelijkheden!
 • We doen de bloedafnames zelf (ook eventuele 'suikertests'). Wel zo gemakkelijk.
 • Wij werken volgens evidence based methoden.
 • Wij doen mee aan verschillende wetenschappelijke studies.
 • De keuze voor individuele zwangerschapsbegeleiding of Centering Pregnancy; groepsbijeenkomsten.
 • We bereiden je voor op de bevalling en krijgt, indien nodig, de pijnstilling naar keuze.
 • Wij zijn gespecialiseerd in coaching.
 • We staan bekend om onze kunde om zonder knip (episiotomie) te werken.
 • Bij ons kun je bevallen in alle houdingen (incl. badbevalling: onze specialisatie).
 • Goede medische zorg met uitgebreide expertise; ook van de gecompliceerde zwangerschap en bevalling.
 • Wij begeleiden thuis- en ziekenhuisbevallingen.
 • Uitstekende nazorg: we brengen na de bevalling tenmiste 4 huisbezoeken om jou (je partner) en je pasgeboren baby met zorg te omringen.
 • Wij zijn een locatie 'borstvoeden kan hier'.

Naast persoonlijk aandacht, is kwaliteit onze grote peiler: wij volgen geregeld cursussen en bijscholingen: zo ben je verzekerd van up to date opgeleide verloskundigen!

We streven naar best practice; we werken met protocollen, volgens de meest recente richtlijnen en blijven goed opgeleid. Diverse protocollen zijn tot stand gekomen door onze samenwerking met ziekenhuis Tergooi. Mocht je naar één van de gynaecologen worden doorverwezen, sluit onze zorg daar dus naadloos op aan.

Wij hebben geen wachtlijsten en hebben altijd plek: je bent van harte welkom! Ook als je eerst wilt kennismaken. Familie, vrienden en kinderen zijn altijd welkom om mee te komen naar de controle! Uiteraard hebben we voor de kinderen een eigen plek met speelgoed.

Maak je graag een bewuste keuze? Wij staan bekend om onze goede medische zorg, die we op jou afstemmen. Wij onderscheiden ons in kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid. Wij streven ernaar om samen met jou deze bijzondere tijd van  zwangerschap en bevalling niet alleen een veilige, maar ook een plezierige ervaring te maken.

Wij houden alle 4 spreekuur op de verschillende locaties; zo zul je ons allemaal leren kennen. Tijdens de bevalling zal één van ons je begeleiden bij een thuis- of poliklinische bevalling: inmiddels een vertrouwd gezicht.

We heten je van harte welkom! Ook wanneer je eerst wilt komen kennismaken.

Kennismakingsgesprek

Als je liever eerst kennismaakt voordat je definitief een afspraak bij ons maakt, ben je van harte welkom. Wij begrijpen dat het belangrijk is dat je je vertrouwd voelt met de begeleiders van deze bijzondere tijd!

Casemanager

Je zult na de eerste afspraak, de intake, één van ons toegewezen krijgen als je casemanager. Dit betekent dat deze persoon jouw vaste aanspreekpunt is in de praktijk. Als er bijvoorbeeld bijzonderheden zijn, er extra dingen moeten worden geregeld of je wordt verwezen naar het ziekenhuis, is zij hiervoor verantwoordelijk en zal je met raad en daad bijstaan. Ook voor de bespreking van bijvoorbeeld de bevalling is zij de aangewezen persoon.

Centering Pregnancy

Op ons centrum bieden we 2 vormen van zwangerschapsbegeleiding aan. Je kunt kiezen voor 1-op-1-controles of voor Centering Pregnancy.

Centering Pregnancy biedt de zorg aan zwangeren uitgebreider en interactiever aan. In groepen van 8-12 vrouwen die ongeveer in dezelfde periode zijn uitgerekend, worden de zwangerschapscontroles (zoals de bloeddruk, groei van de baby etc.) gecombineerd met voorlichting over onderwerpen én gesprekken over wat vrouwen bezig houdt tijdens hun zwangerschap. Het blijkt dat zwangeren zelf groepszorg leuker vinden en steun bij elkaar vinden. Daarnaast leert de zwangere zelf haar gezondheid beter in de gaten te houden doordat ze veel actiever betrokken wordt bij het uitvoeren van de medische controles. Natuurlijk blijft het naast de zorg in de groep altijd nog mogelijk ons individueel te spreken als dat gewenst of noodzakelijk is. 

Hier vind je meer informatie over Centering Pregancy en kun je lezen hoe moeder de Centering Pregnancy hebben ervaren.

Begeleiding kraamperiode bij een medische indicatie

Wanneer je voor de zwangerschap en bevalling een medische indicatie hebt en dus onder controle bent van het ziekenhuis, kun je je bij ons aanmelden voor de begeleiding van het kraambed, als je na de bevalling weer naar huis komt.

Als we je nog niet kennen van bijvoorbeeld een eerdere zwangerschap, maken we graag in de zwangerschap een afspraak om alvast kennis te maken en te bespreken hoe we je zo goed voor je kunnen zorgen tijdens de kraamtijd.

Verloskunde

In Nederland wordt de verloskundige opgeleid om een risicoselectie toe te passen. Dit betekent dat er tijdens elke zwangerschapscontrole geëvalueerd wordt welke zorg voor jou en jullie aanstaande kindje nodig is. Soms kan het zijn dat er extra onderzoek zoals een echo nodig is, soms betekent het dat je wordt verwezen naar de gynaecoloog voor aanvullend onderzoek. Dit kan leiden tot een overname van de zorgverlening. Door het toepassen van de risicoselectie wordt tijdens de zwangerschap duidelijk wie thuis of poliklinisch kan bevallen en wie met een medische indicatie in het ziekenhuis moet bevallen. Tijdens de bevalling wordt de risicoselectie ook toegepast en kan het zijn dat een thuis- of poliklinische bevalling overgedragen wordt aan het ziekenhuis.

Kwaliteitsregister

Wij zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van ons overkoepelende orgaan, de KNOV. Hiervoor volgen wij zeer regelmatig cursussen en bijscholingen, zodat we up-to-date opgeleid blijven en ons mogen blijven registreren als kwalitatief goede verloskundigen. De betalingsvoorwaarden, het klachten- en privacyreglement is via de KNOV geregeld.

Verloskundig Samenwerking Verband Tergooiziekenhuizen

Onze praktijk neemt deel aan het verloskundig samenwerkingsverband (VSV) van ziekenhuis Tergooi.
Dit betekent dat wij in ieder geval elke maand overleggen met collega's, klinisch verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, verpleegkundigen en directie met de bedoeling de kwaliteit en continuïteit van de verloskundige zorg op peil te houden en te verbeteren.

Studenten verloskunde

Elk jaar hebben wij wel een student verloskunde in onze praktijk. Wij delen graag onze kennis met nieuwe collega's in spé.  Afhankelijk van het studiejaar van de student zullen zij bepaalde handelingen oefenen: bloeddruk meten, de buik controleren, kraamvisites doen en mee met bevallingen. Uiteraard zijn wij altijd verantwoordelijk en altijd aanwezig. Heb je hier vragen/opmerkingen over; stel ze gerust. Lees hier de folder over de begeleiding van studenten.

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag