Menu
https://www.baby2b.nl/de-praktijk/ons-team
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
Judith

Judith Govers

Hi, ik ben Judith Govers.

Al vanaf dat ik heel jong was, wilde ik verloskundige worden. In eenvoudige woorden heeft mijn moeder ooit uitgelegd wat een verloskundige doet en daar werd mijn passie geboren! In een rechte weg heb ik school doorlopen naar mijn doel toe. In 1995 studeerde ik af aan de Vroedvrouwen school te Kerkrade (nu de Verloskunde Academie te Maastricht). 

Aanvankelijk ging ik ruim 2 jaar aan de gang als waarneemster om te proeven aan het vak en de diverse manieren van werken. In 1997 heb ik de praktijk in Huizen gekocht, toen een solopraktijk, die als snel uitgroeide naar een 2-mans praktijk. Echter, dat deed ik alleen tot 2002: toen kwam Leonie bij me werken: wat een verademing! In 2009 kocht ik de praktijk Laren, Blaricum en Eemnes en hebben we ons samen met nog 2 collega’s verder ontwikkeld tot het verloskundecentrum dat we nu zijn. 

Mijn passie ligt bij dit vak: ik ben nog steeds verwonderd over het wonder van een zwangerschap en geboorte! En dan die baby’s(!): nieuw leven, puur en onschuldig! De, misschien, wel grootste verwondering zit hem in de kracht van de vrouw. Die in staat is om een kindje te laten ontwikkelen om vervolgens een superprestatie te leveren wanneer de baby geboren wordt. Het begeleiden van dit life-event is waar ik voor ga. 

Voor het verloskundecentrum vind ik het belangrijk dat we persoonlijke zorg leveren waarbij iedereen zich gehoord en gezien voelt. Kwaliteit is een vanzelfsprekendheid waar grote zorg aan wordt besteed. Daarnaast wil ik blijven innoveren in de gedachte: ‘wat wil de zwangere vrouw (en haar gezin) en hoe kunnen wij daaraan voldoen?’

Vandaar dat we een ruim, onderscheidend, aanbod hebben aan extra zorg: hartjessreekuur, inloopspreekuur, massages in allerlei vormen, pretecho’s, Centering Pregnancy, babymassage, lactatiekunde, 20-weken echo, coaching, Dunstanbabytaal etc.

De laatste jaren ben ik me gaan ontwikkelen om er nog meer voor de vrouwen te zijn die een  psychische uitdaging hebben gedurende hun zwangerschap of erna. Dit hele proces is een life-event.: het maakt allemaal indruk. Wanneer er issues zijn die belemmeren om gelukkig te zijn of te genieten of die zelfs depressief of angstig maken kan je best een helpende hand gebruiken. Die hand wil ik zijn. Ik ben inmiddels een aantal jaren coach mét bevoegdheid tot EMDR en andere methodes om trauma of nare ervaringen te resetten. Ook wanneer er verlies heeft gespeeld wil ik er graag voor de ander zijn. 

Het is een verrijking van mijn vak en is hard nodig. Veel vrouwen denken dat ze de enige zijn met onzekerheden of spanningen, maar dat is niet waar. Ik hoop dan ook dat zij zich vrij voelen om zich te uiten.  

Ik ben dankbaar voor de goede samenwerking met zorgverleners in onze regio. Maar meer nog ben ik dankbaar voor mijn team. Zonder hen zou ik niet kunnen doen wat nodig is om het verloskundecentrum zo te laten bloeien!

...
Meer over Judith
Leonie

Leonie Schultz

Ik ben opgegroeid als oudste in een gezin van 6 kinderen. Dat ik 'iets medisch' wilde doen, wist ik al jong. Ik dacht erover om op een lab te gaan werken op een fertiliteits-afdeling, maar bedacht me toen dat ik dan wel erg weinig met mensen in contact zou komen. En dus zei ik op de middelbare school tegen mijn mentor: 'Ik denk dat ik verloskundige ga worden.' Haar reactie heeft de doorslag gegeven om werkstukken te gaan maken over het werk van de verloskundige, een interview te doen met een verloskundige die bijna 40 jaar haar werk met passie heeft gedaan en zo ik kwam erachter dat ik nog maar 1 ding wilde: verloskundige worden. Wat gebeurt er al veel in de ontwikkeling van een embryo nog voor je een positieve test in je handen hebt en hoe bijzonder is het proces van de geboorte. Maar nog veel meer is het werk van de verloskundige de begeleiding van de zwangerschap. 
De teleurstelling was dan ook enorm dat ik 2x voor de opleiding tot verloskundige werd uitgeloot. Ik ben de opleiding tot verpleegkundige gaan doen in Tergooi (toen nog Gooi Noord). Gelukkig werd ik de 3e keer inschrijven op de Kweekschool voor Vroedvrouwen (nu de Verloskunde Academie te Amsterdam) ingeloot en aangenomen. In het 2e en 3e jaar van de opleiding heb ik stage gelopen bij Judith. Die stages zijn cruciaal geweest voor mij kijk op het werk en een basis voor onze samenwerking. Want in het laatste jaar van de opleiding was ik bij Judith op bezoek en is het kortste 'sollicitatie-gesprek' dat er bestaat gevoerd: 'Kom je na je afstuderen bij mij werken?' 'Ja dat is goed.' Dat is nu 21(!) jaar geleden.

In 2013 heb ik de opleiding tot echoscopiste gedaan en in 2019 de specialisatie om ook 20 weken echo's (SEO's) te mogen maken. Die maak ik dan ook voor ons centrum. Een spannende echo voor sommigen van jullie: 'Als alles maar goed is.' Gelukkig is dat meestal zo.

Al een langere tijd wilde ik graag een scholing doen over de begeleiding bij stellen die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap of geboorte. We willen er graag voor jullie zijn als het goed gaat, maar als het anders gaat, hebben jullie nog misschien nog wel veel meer nodig.

Ik ben erg enthousiast over de Centering Pregnancy. Een mooie vorm van zwangerschapsbegeleiding met prachtige resultaten en raad je dan ook aan om, ook als je er sceptisch over bent, toch een paar keer aan te sluiten! Wellicht word je net zo enthousiast als ik!

En uiteraard is de geboorte van jullie baby een heel speciaal moment in jullie leven. Ik vind het bijzonder dat ik daarbij mag zijn! 

Ik leer jullie graag kennen op de praktijk en wens jullie een hele mooie zwangerschap, bevalling en kraamperiode toe!

...
Meer over Leonie
Esmee

Esmee Brundel

Esmee is in juni bij ons komen werken: Sinds juni ben ik het team komen versterken als verloskundige en echoscopiste.
Ik ben 7 jaar verloskundige en na mijn verhuizing naar Blaricum ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan in mijn woongebied.
Sinds juni ben ik aan het werk in deze praktijk en ondanks dat ik mijn collega's nog niet lang ken, voelt het al heel vertrouwd. 
Wat mij veel voldoening geeft is de ontwikkeling zien die jullie doormaken van aanstaande ouders naar veel geleerd aan het einde van de kraamweek. Ik hoop nog velen van jullie hierin te kunnen begeleiden.

...
Meer over Esmee
Marjolein

Marjolein Stoffer

Marjolein is onze gastvrouw. Zij is er op maandag en dinsdag de hele dag en op woensdag- en donderdagochtend. Je bent altijd welkom om bij haar binnen te lopen of te bellen. Daarnaast ondersteunt zij de verloskundigen tijdens de spreekuren, beantwoordt alle mails etc.

-foto volgt-

...
Meer over Marjolein
Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag