Menu
https://www.baby2b.nl/de-praktijk/onze-activiteiten-en-ontwikkelingen
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

20-12-2017

NIEUW in Verloskundecentrum Judith Govers

Vanaf januari 2018 kan je (zwanger of niet) heerlijk ontspannen in ons Verloskundecentrum.

Dit betekent dat je bij ons kan ontspannen op een speciale zwangerschapsmassage tafel <=> je kan dus heerlijk liggend op je buik een ontspannende massage ontvangen!

Bijna iedere zwangerschap brengt kwaaltjes met zich mee.

Speciale massagetechnieken zullen zwangerschapskwaaltjes verlichten. Spanning, pijn en stress zal verminderen waardoor je weer nieuwe energie krijgt en je weer beter in je vel komt te zitten.  Maar ook als je geen klachten hebt, is het goed om je eens heerlijk te laten verwennen.

Een zwangerschapsmassage kan vanaf het tweede trimester (week 14) van je zwangerschap tot de baby geboren is.

De zwangerschapsmassage richt zich echt op jou. Tijdens iedere afspraak bespreken we hoe de massage er uit gaat zien. Welke delen van je lichaam hebben meer aandacht nodig? In welke houding wil je gemasseerd worden?

Een totale lichaamsmassage bestaat uit massage van de rug, benen, voeten, armen, handen, schouders, nek en hoofd en duurt ongeveer 60 minuten. Eventueel uit te breiden met een buik en/of een rebozomassage.

Ook kun je kiezen voor alleen die lichaamsdelen die het meeste aandacht vragen, zoals je onderrug of je benen.

De voordelen? De massage zorgt vanzelfsprekend voor een betere doorbloeding, waardoor eventuele krampen en spierspanning verdwijnen. De ontspanning die je zelf ervaart, werkt nog lang na en is ook weldadig voor je kindje. Je bent letterlijk even alleen met jezelf en je kindje bezig.

Na de massage ben je lekker ontspannen en kun je er weer helemaal tegenaan.

Ben je niet nog niet of niet mee zwanger dan ben je van harte welkom voor een welness-/ontspanningsmassage.

Een volledige ontspanningsmassage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en de spieren soepeler, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteund en versterkt.

Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-nek en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door massage verlicht worden.

Voordat de eerste massage kan beginnen wordt een intakegesprek gehouden en besproken welke gebieden je graag gemasseerd zou willen hebben binnen de afgesproken tijd.

Voor informatie; het bestellen van een cadeaubon of het maken van een afspraak mail naar info@babyb.nl of bel naar 035-526 81 20.

 

07-11-2017

Graag willen we jullie op de hoogte brengen van allerlei activiteiten die in ons Verloskundecentrum plaatsvinden: nieuwe activiteiten en reeds bestaande.

Blog

We streven ernaar om eens in de 2 weken een nieuwe blog te schrijven. Deze plaatsen we op onze site (www.baby2b.nl).  Via Facebook laten we een nieuwe release altijd weten.  Omdat enkelen van jullie deze blog missen (je denkt er gewoon niet aan) en wij het toch leuk vinden dat je deze ontvangt, sturen we elke nieuwe release vanaf heden per mail naar jullie toe. Als je niet meer onder onze zorg bent, zullen we dit stoppen. Je kunt dan zelf de blog nog lezen via de site. De blog is vaak een verslag van onze bezigheden, een bevallingsverhaal of een bijzondere ervaring van 1 van ons.

We zullen de blog regelmatig laten vergezellen door een nieuwsbrief.

Sportieve samenwerking

Ik ben heel blij dat we een nieuwe, sportieve activiteit kunnen melden: we hebben een samenwerking gestart met DeRuiterPT.

DeRuiterPT is gespecialiseerd in personal training, small group training, food&lifestyle.

Iedereen hoort tijdens onze intake het belang van een goede conditie: tijdens de zwangerschap om fit te blijven en de zwangerschap aan te kunnen (het wordt tenslotte steeds zwaarder), maar ook om de aan te komen kilo’s te beperken, omdat dit de kans verkleint op zwangerschapsdiabetes en hoge bloeddruk. Je zult tijdens de zwangerschap fitter zijn.

De bevalling wordt vaak door vrouwen vergeleken met een (halve of hele) marathon: deze kan je aan als je in goede conditie bent. Je bent, als je regelmatig sport, gewend om endorfines te maken: stofjes die je helpen om pijn te reduceren. Als je dit net zo gemakkelijk doet tijdens de bevalling, heb je het gemakkelijker. Overigens bevalt een fit lijf gemakkelijker en duurt de bevalling over het algemeen ook korter. En na de bevalling? Dan helpt een goede conditie je weer vlot op de been: je herstelt sneller en beter.

Vandaar dat deze samenwerking helemaal in ons straatje is: DeRuiterPT heeft een speciaal programma ontwikkelt voor zwangere vrouwen: zo kun je in een klein groepsverband met mede-zwangeren trainen om fit te blijven (Mommy in Spe Program).

Na de bevalling is er ook een speciaal programma ontwikkeld: niet alleen om de kilo’s eraf te trainen, maar ook om je lijf weer back in shape te krijgen. Gezellig met mede-mama’s (Mommy Shaping Program).

De trainingen worden gecombineerd met voedingsadviezen door een ervaren diëtiste.

Zie voor meer info: www.deruiterpt.nl

Informatiebijeenkomst over de bevalling

Vanaf 2018 zullen we starten met een informatiebijeenkomst over de bevalling voor iedereen die niet meedoet aan Centering Pregnancy.

De vrouwen die meedoen aan Centering Pregnancy worden al erg goed voorbereid op de bevalling. Wij vinden het een gemis voor de andere vrouwen en vinden het erg belangrijk dat ook zij goed voorbereid zijn.  

De bijeenkomsten kun je samen met je partner bijwonen, zodat jullie beiden met vertrouwen de geboorte van jullie kindje tegemoet kunnen zien.

Ontspanning

Deze maand wordt er weer een ontspannende klankschalen workshopavond verzorgt door Nicole Makker.

Op maandagavond 27 november en 18 december. Je kunt je opgeven via info@baby2b.nl

Borstvoedingscursus & Workshop CJG

Voor de borstvoedingscursus en voor de workshop “Contact met je Baby” en “Klaar voor het Ouderschap” zijn er nog plekjes vrij! Aanmelden via info@baby2b.nl

Coaching

Ik heb dit jaar een studie coaching afgerond met een specialisme in de verloskunde: angst voor de bevalling (al dan niet veroorzaakt door een eerdere bevalling) en verwerking van een bevalling. Volgend jaar zullen we dit als extra zorgverlening inzetten. Wil je hier nu al gebruik van maken? Gewoon even laten weten: we vinden vast een oplossing.

Centering Pregnancy

Onze groepsconsulten zijn een groot succes! Inmiddels zijn we de 16e groep gestart. De eerste groep is inmiddels ruim een half jaar geleden bevallen. Leonie en ik waren uitgenodigd voor een reünie: wat een schatten van kinderen!

Gemeente Huizen heeft hun lof uitgesproken over onze Centering Pregnancy. Wethouder Marianne Verhage heeft met haar beleidsmedewerker Marloek de Greeff een bezoek gebracht aan ons Verloskundecentrum en zijn reuze enthousiast over ons en over dit programma: de gezondheidsvoordelen en voorbereiding op het ouderschap wordt zeer waardevol geacht. Een krantenartikel was het gevolg. En daarna nog 3 x een lezing over Centering Pregnancy voor professionals die allemaal met kinderen werken. Wat een leuke belangstelling!

Wij genieten erorm van het programma omdat we zien dat het zulke goede vruchten afwerpt: we ontvangen dan ook uitsluitend lovende beoordelingen van deelneemsters (die heus in het begin hun twijfels hadden).

Pretecho

Tot einde van dit jaar zal er op zaterdagmorgen met enige regelmaat pretecho’s voor half geld worden aangeboden. Via Facebook weet je om welke zaterdagen het gaat. Je kunt je opgeven via info@baby2b.nl

Hartjesspreekuur

Als je ongerust bent en het even nodig hebt om het hartje van jouw kindje te horen, kun je natuurlijk altijd terecht: gewoon even bellen. Omdat we weten dat veel vrouwen dit bezwaarlijk vinden, hebben we elke week op donderdag van 15.30-16.00u een hartjesspreekuur: gewoon zonder afspraak even langskomen en luisteren… en dan blij weer naar huis! Het hartjesspreekuur wordt goed bezocht: houden zo, dames!

Voeding

Vanaf begin volgend jaar zal diëtiste Ageeth Menten een voorlichtingsbijeenkomst houden over voeding: wat is gezonde voeding? Hoe houd ik mijn gewichtstoename onder controle? Hoe ga ik om met zwangerschapsdiabetes? Wat mag ik nu wel en niet eten?

Al deze zaken komen aan bod en er zal ruimte zijn om vragen te stellen.

We houden je van deze ontwikkeling graag op de hoogte!

Zorgverzekering

Er is onrust in zorgverzekeringenland. De zorgverzekeraars hebben besloten om het advies van de Nederlandse ZorgAutoriteit in verband met een tariefstijging voor verloskundigen niet te volgen. Hierop hebben 95% van de  verloskundigen in Nederland besloten om de contracten niet te continueren. Inmiddels gaan toch een aantal zorgverzekeraars overstag en krijgen we toch het maximale tarief.

Zorg dat je goed weet of jouw zorgverzekering de kosten dekt voor verloskundige zorg. Het kan zijn dat als er geen contract is met jouw zorgverzekeraar dat je een gedeelte van de zorg zelf moet betalen. Je kan voor 1 januari van zorgverzekering veranderen.

We zullen jullie op de hoogte houden, zodra meer duidelijk is.

Facebook

Volg je ons al op Facebook? Niet alleen leuke, interessante weetjes, maar ook gezonde recepten, events, foto’s, etc worden gedeeld.

Babymassage

Voor de cursus babymassage hebben we ook nog een aantal plekjes vrij. In slechts 3 bijeenkomsten leer je hoe je je baby kan helpen ontspannen. Zeer nuttig voor de binding: lekkere, ontspannende aandacht.  Babymassage kun je gebruiken bij onrustige kindjes, baby’s die worden geplaagd door krampen en baby’s die moeite hebben met slapen.  Papa’s en opa’s of oma’s vinden het ook zeer leuk om te doen: wellicht een leuk cadeau!

Zwangerschapsmassage

Vanaf volgend jaar zal ons dienstenpakket uitgebreid worden met zwangerschapsmassage. Een heerlijke ontspanning voor jou. Even ontsnappen aan de drukte en je heerlijk overgeven aan…. Rust!

Nieuws volgt.

Last but not least

Voor wie van jullie hiervan nog niet op de hoogte is:

Ellen is in vaste dienst gekomen! We zijn erg blij met weer een solide team!

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen enthousiasmeren over al onze activiteiten om jullie tot dienst te zijn.

We staan altijd open voor ideeën, verbeteringen en/of aanvullingen: laat je het me weten?

Hartelijke groet,

Judith.

Verloskundecentrum Judith Govers

21-03-2017

 • Bonny is naar een scholing geweest “Pijn en bloedverlies in de 2e helft van de zwangerschap en leefstijladviezen”. Wat heerlijk dat zij steeds beter onderlegd de telefoon kan beantwoorden of als gastvrouw op de praktijk jullie kan ontvangen. Je kunt altijd even binnen lopen voor een vraag én de koffie staat klaar;-)
 • Leonie, Ellen en Judith zijn naar een scholing geweest over de NIPT. Deze test die screent naar Downsyndroom, het syndroom van Edwards en Patau, bestaat al even in Nederland, maar gaat vanaf 1 april 2017 aangeboden worden als eerste screeningstest.
 • Deze week is er weer een bespreking die LPA genoemd wordt. Het is een regionale bespreking waarin casus worden besproken die geen goede afloop kende. Het doel is dat iedereen hiervan kan leren en verbeterpunten doorgevoerd kunnen worden.
 • Judith is bezig met het afronden van een voorstel om gegevens met het ziekenhuis uit te wisselen ten einde te komen tot afspraken via de poli en voor spoedconsulten.
 • Binnenkort starten we in Eemnes met een avondspreekuur. Het wordt de woensdagavond.
 • Ellen is bij ons begonnen: we krijgen zulke heerlijke, enthousiaste en dankbare feedback! “Ellen geeft vertrouwen, neemt de tijd, is erg aardig, heeft ons er super doorheen geholpen”, etcetera. Wij zijn erg blij!

 

21-02-2017

Judith heeft deze week weer de nodige bijzaken op haar bordje gehad, maar ook Leonie heeft niet stilgezeten:

 • Samen met Leonie  heeft Judith een bijeenkomst bij de gemeente Huizen gehad om in de regio de zorg voor ‘kwetsbare’-kinderen te verbeteren/af te stemmen: interessant! Voornaamste les die we hebben geleerd: het moet duidelijk zijn wie de regie neemt (verantwoordelijk is voor een kind) en dat diegene de hulp regelt en coördineert. Het afschuiven van verantwoordelijkheden is niet acceptabel. Gelukkig weten we dat de Gemeenten in Nederland die regie toegekend hebben gekregen: dus we mogen verwachten dat dit spoedig beter gaat!
 • De opleiding tot coach heeft Judith de nodige gesprekken, verslagen en huiswerk bezorgd.
 • Judith neemt deel aan een werkgroep om Zorgdomein te implementeren in de verloskundige praktijken die samenwerken met Tergooi. Dit is een verwijsplatform, zodat online teleconsulten geregeld kunnen worden. Dit o.a. ter verbetering van de overdracht van informatie én dus veiligheid van zorg!
 • Leonie heeft deelgenomen aan de LPA. Dit is, kort gezegd, een commissie die ‘casus’ uitwerkt waarbij nare uitkomsten zijn geweest. Dit alles ter lering van iedereen in de regio: (klinisch) verloskundigen, verpleegkundigen, gynaecologen, kinderartsen, huisartsen, etc. Alle verbeterpunten worden geïmplementeerd.
 • Leonie en Judith hebben weer nieuwe groepen Centering Pregnancy gestart. Hierbij komt een hoop geregel kijken: maar met liefde en overtuiging voor de goede zaak: graag gedaan!
 • De workshops van het CJG zijn inmiddels ook geëvalueerd: het is een groot succes, dus we gaan door! Zie voor de data op de site en op FB.

Ook de praktijk is weer eens goed door een sopje gegaan: wat een nare klus

 

14-02-2017

Vanaf maart 2017 gaat Verloskundecentrum Judith Govers een curusus babymassage organiseren binnen ons centrum. De eerste cursus gaat van start op de dinsdagen 7, 14 en 21 maart en is van 09:30 tot 11:00 uur. De kosten bedragen € 135,00 inschrijven kan via info@baby2b.nl of door het verzenden van het aanmeldingsformulier. Voor meer informatie over o.a. de megelijkheden voor een cursus stuur een mail aan info@baby2b.nl of bel naar 035-5368120.

 

31-01-2017

Uiteraard bestaat ons vak uit het doen van spreekuur (zwangerschapscontroles en Centering Pregnancy), de begeleiding van de bevallingen en het rijden van visites. Wisten jullie dat we zo’n 2-6 x na de bevalling nog bij jullie thuis komen (visites)?

Tevens zijn we actief met allerlei zaken:

 • Zo hebben we eens per maand een eigen werkoverleg: hierin bespreken we cliënten, werkafspraken, activiteiten (en de voortgang daarvan), administratie, protocollen, etc.
 • Ons centrum is aangesloten bij de coöperatie Gooi-en Vechtstreek: ook daar zijn we zeker eens per maand aan het vergaderen en hebben we diverse taken die gedaan moeten worden.
 • Daarnaast zijn we met het ziekenhuis Tergooi verenigd in een samenwerkingsverband: VSV Tergooi: verloskundig samenwerkingsverband. Ook hier vergaderen we dikwijls om onze zorg goed af te stemmen en kwaliteit te waarborgen.

Leonie heeft deze week een borstvoedingsoverleg namens de coöperatie met kraamzorg uit de regio en ziekenhuisTergooi.

Judith oefent erop los met coachen en komt om in het huiswerk;-), daarnaast lekker druk achter de schermen om het centrum voort te stuwen en bezig met blogs schrijven…

Nog even een update over onze (extra) bezigheden:

 • Bonny gaat binnenkort starten met babymassage in ons centrum!
 • Judith is halverwege de coachopleiding.
 • Marliek is drukdoende haar laatste echo’s onder begeleiding te doen en heeft in april examen!

 

 

 

 

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag