Menu
https://www.baby2b.nl/de-praktijk/studies
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Studies

Als praktijk vinden we het belangrijk om goede zorg te geven. Daarom doen we mee aan wetenschappelijke studies om de zorg te optimaliseren.

Wij doen aan verschillende studies mee en we zullen je vragen om mee te werken aan deze studies als je in de 'doelgroep' valt.

Propellor studie

Een voldragen zwangerschap is gemiddeld 40 wkn (spreiding 37-42 wkn). Een bevalling voor 37 wkn zwangerschap wordt een vroeggeboorte genoemd. In Nederland vindt een vroeggeboorte bij ongeveer 7-8% van de zwangere vrouw plaats. Op dit moment kan nog niet worden voorspeld welke zwangere vrouwen een verhoogd risico hebben op een vroeggeboorte, maar er kunnen wel complicaties door ontstaan.

Doel van het onderzoek: Het bestuderen van voorspellende factoren voor vroeggeboorte in een laagrisico populatie die voor de eerste keer zwanger zijn. De verzamelde gegevens zullen gebruikt worden om een voorspelmodel voor vroeggeboorte te ontwikkelen.

Klik hier voor meer informatie en hier voor de informatiebrief van de studie-begeleiders.

Pride studie

De PRIDE (PRegnancy and Infant DEvelopment) Study is een groot onderzoek onder zwangere vrouwen. Voor dit wetenschappelijk onderzoek worden deze vrouwen en hun kinderen langere tijd gevolgd. Doel van het onderzoek: Het belangrijkste doel is om factoren te ontdekken die van invloed zijn op de gezondheid van moeder en
kind.

Klik hier voor meer informatie.

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag