Menu
https://www.baby2b.nl/kraamtijd/wat-moet-ik-regelen
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Wat moet ik regelen?

Aangifte gemeentehuis en zorgverzekering

Na de bevalling moet je binnen twee werkdagen de baby aangeven. De baby wordt aangegeven in de gemeente waar het is geboren. Beval je in ziekenhuis Tergooi, dan geef je de baby aan bij Gemeente Blaricum, momenteel gevestigd in Eemnes. Voor de aangifte moet je een afpraak maken.

 

Voor de aangifte neem je mee: Jullie trouwboekje of  erkenningspapieren en een geldig legitimatiebewijs van beide ouders.

Denk er ook aan de baby aan te melden bij de ziektekostenverzekering.

Babyuitzet kopen

Regelmatig krijgen wij de vraag of we een checklist hebben voor de babyuitzet. Als je op deze link klikt, kom je op een lijst. Opgesplitst in: slapen, verschonen, in bad, onderweg, voeding en babykleding.

Anticonceptie

Het is in het algemeen niet te zeggen wanneer je weer vruchtbaar bent na de bevalling. Bij het geven van borstvoeding kan je niet volledig vertrouwen op de functie van borstvoeding als anticonceptiemiddel. Het is beter om een betrouwbaardere bescherming te kiezen. Er is een grote keus aan anticonceptiemiddelen. Wat je kiest is afhankelijk van persoonlijk voorkeur, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en andere factoren. Wij helpen graag bij het maken van een keuze. Ook kun je terecht op www.anticonceptie.nl voor meer informatie.

Onze praktijk verhuurt weegschalen zodat je zelf het gewicht van je baby in de gaten kunt houden.

Weegschaal

Onze praktijk verhuurt babyweegschalen die wegen tot 10 gram nauwkeurig! Voor 10 euro per week kun je het gewicht van je baby goed in de gaten houden. Je hoeft niet te reserveren; bel naar de praktijk of de dienstdoende verloskundige (in het weekend) op het moment dat je een weegschaal nodig hebt en je kunt direct de weegschaal in gebruik nemen!

 

 

Stichting baby hope

Heb je spullen uit je kraampakket over? Stichting Baby Hope zamelt ze in voor landen waar de hygiene slecht is. Er zijn verschillende inzamelpunten waaronder 1 in Huizen en 1 in Eemnes.

 

Cursus babymassage

Een goede hechting is de basis voor elke baby om op te groeien. Eén van de manieren om de hechting te verstevigen is babymassage. Ook op ons centrum kun je de cursus babymassage doen.

Locatie 'voeden kan hier'

Met Huizen als borstvoedingsvriendelijke gemeente zijn wij (uiteraard) een locatie waar je borstvoeding kunt geven! Van harte welkom dus als je in het dorp bent en je baby een voeding nodig heeft. Maar ook als je elders bent kun je op de site van het voedingscentrum vinden waar je rustig kunt voeden. 

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag