Menu
https://www.baby2b.nl/nieuwsbrief-12-oktober-2020/l37c2
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
12 oktober 2020

Nieuwsbrief 12 oktober 2020 

* DE 20-WEKEN ECHO

Sinds kort maken we in ons centrum ook de 20 weken echo.

We vinden het fijn dat we je kunnen laten weten dat wij ook de 20-weken-echo maken. Voor het maken van deze echo moet je gespecialiseerd echoscopiste zijn en Leonie heeft die opleiding gedaan. 

Ons echo-apparaat op de praktijk is helaas niet geschikt voor het maken van deze uitgebreide echo (wel voor de andere echo's) dus we vragen je om voor deze echo naar Tergooi te komen. Daar maken we gebruik van de apparatuur die we nodig hebben en Tergooi beschikbaar stelt.

De 20-weken-echo is een medisch onderzoek. Een andere naam voor de 20-weken-echo is het structureel echoscopisch onderzoek (SEO). We onderzoeken of er sprake is van lichamelijke afwijkingen; bijvoorbeeld een open rug, een waterhoofd, een hartafwijking, een gat in het middenrif, de afwezigheid of afwijking van de nieren, een afwijkende ontwikkeling van de botten, afwijkingen van armen of benen (bijvoorbeeld een klompvoet). Ook wordt gecontroleerd of de groei van de baby normaal is, waar de placenta ligt en of er voldoende vruchtwater is.

Wil je een afspraak voor de 20-weken echo maken? Dan kun je dat aangeven op het spreekuur (of stuur een mailtje aan info@baby2b.nl) en dan plannen we de echo voor je in. De afspraken vinden in principe plaats op maandagavond of vrijdag.

Gezien de corona-maatregelen en de inhoud van het echo-onderzoek mag je alleen samen komen met je partner. In de bevestiging van de afspraak vind je alle informatie die je nodig hebt (tijd, locatie, etc).

* JE PSYCHE / COACHING

Judith is al een aantal jaren coach met een specialisering in de verloskunde. Naast de algemene opleiding tot coach heeft zij zich gespecialiseerd in de verloskunde en zij is nu o.a. bevallingsverwerkingsspecialist. Coaching kun je breed toepassen. Het is een vorm van begeleiding door middel van vertrouwelijk gesprekken die erop gericht is positieve veranderingen en inzichten waar te maken.  

Vrouwen kunnen terecht voor allerlei zorgvragen, voorbeelden hiervan zijn:

-       ik heb last van emoties zoals boosheid of piekeren of…

-       ik ben bang voor naalden.

-       ik ben bang voor de bevalling. Ik wil dit eigenlijk niet doen.

-       ik heb een nare bevalling achter de rug en daar heb ik last van.

mijn bevalling was traumatisch.

-       ik zie op tegen het moederschap / het moederschap valt me tegen en dat zit me dwars.

-       ik kom niet over mijn verlies heen.

Wanneer een vrouw een traumatische ervaring heeft gehad, kan zij terecht bij Judith, die verschillende methodes heeft geleerd om trauma’s of nare ervaringen te resetten. Eén van deze methodes is EMDR (Eye Movement  Desensitization  and Reprocessing); dit is ontwikkeld voor mensen die blijvend last hebben van een schokkende ervaring.

Het is een zeer waardevolle aanvulling op het vak. Alvorens een bevalling of het moederschap aan te gaan is het fijn om ballast van nare gebeurtenissen, angsten, of zorgen op te ruimen. Wanneer een bevalling niet zo is gegaan als dat je had gehoopt en je merkt dat je hier last van hebt, is het de moeite waard om met Judith een afspraak te maken zodat je geholpen kan worden bij de verwerking ervan. Vaak zijn er maar 1-3 gesprekken nodig. Voor meer informatie, vragen of de wens tot een gesprek: info@baby2b.nl

* 1 COLLEGA WEG, 1 COLLEGA ERBIJ

Het is jammer: Maxime gaat ons binnenkort verlaten. Andere uitdagingen staan op haar te wachten. Maxime werkte sinds mei bij ons. 22 oktober zal haar laatste werkdag bij ons zijn. 

Niet helemaal getreurd! Roos Schapink, die jullie mogelijk nog kennen van haar stage begin dit jaar, gaat deze week beginnen! We zijn hier erg blij mee. Roos liep stage in haar 2e jaar bij ons. Toen heeft Judith tegen haar gezegd dat zij moest zorgen dat ze in haar laatste jaar weer stage zou lopen bij ons. Als ze dan net zo goed zou zijn als toen, zou ze een baan in onze praktijk krijgen. En zo geschiedde… 

Roos is een jonge verloskundige, dus helemaal up to date opgeleid en heeft al een flink aantal bevallingen begeleid. Het fijne is dat wij haar de laatste puntjes op de i mochten leren. Ze heeft daardoor onze werkwijze helemaal in haar vingers en past goed in ons team. Jullie zullen binnenkort vast kennis met haar maken. 

* LABORATORIUMWAARDEN

Mocht je je eigen laboratoriumuitslagen in de app van Tergooi bekijken, weet dan dat de referentiewaarden gelden voor niet-zwangere vrouwen. Voor jou gelden deze waarden niet. Wij beoordelen de bloeduitslagen, wanneer je niets hoort is het goed, anders nemen we contact met je op via de telefoon of per mail.

Namens Team Verloskundecentrum Judith Govers

Met vriendelijke groet,
Judith Govers
 

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag