https://www.baby2b.nl/warme-dagen/_449_n__29_NL_185_____
Spoedgeval? Bel direct: 035 - 52 68 120
Wil je je aanmelden?
 
29 jul 2019
welkom-anne-wil
23 jul 2019

Terwijl we vandaag genieten van een lekkere zomerdag, maken we ons op voor een heuse hittegolf … dat wordt een uitdaging. Met name voor ouderen en (hoog-) zwangere vrouwen.

Graag deel ik een aantal tips:

Voor de aanstaande moeders:

- zorg dat je vôôr de komende dagen je boodschappen hebt gedaan en houd je gedurende die warme dagen rustig. Kan je thuiswerken? Vooral doen. Overleg met je werkgever of je andere uren kan werken, vrij kan nemen of dat er een tropenrooster gevolgd kan worden.

- zorg dus voor weinig inspanning. Heb je al verlof? Plan dan ’niks’ in je agenda en ga lekker met je voetjes in een koud badje zitten. Wellicht kan je een vriendin vragen voor de oudere kids te zorgen?

- drink voldoende water: sowieso is de aanmoediging om per dag je lichaamsgewicht x 0,35 aan water te drinken. Op deze hete dagen mag daar rustig 1 liter bovenop.

- ben je bekend met een lage bloeddruk? Je hebt meer kans op duizelingen en mogelijk flauwvallen… eet voldoende zout, drink bouillon of eet wat drop. Check als je opstaat even of je okè bent, voordat je verder gaat en douche kort en niet te warm.

- draag luchtige kleding van natuurlijke materialen.

- om beter te kunnen slapen kan het fijn zijn om je kussen van te voren in de vriezer te leggen. Heb je een (zwem-)badje? Ga dan voor het slapen je afkoelen in het water en dan lekker koel naar bed.

- door warmte en door zwemmen/badderen kan je helaas een vaginale schimmelinfectie krijgen. Signaleer dit op tijd (o.a.jeuk, korrelige afscheiding) en neem maatregelen. Het is goed om dit even met ons te overleggen.

 

Voor de moeders:

- drink voldoende water.

- probeer verkoeling te creëeren (wellicht niet in bed, maar op de bank bivakkeren)

- door het broeien van je kraamverband kun je irritatie krijgen (jeuk, pijn, roodheid). Ga daarom vaker bloot op een handdoek liggen (niet op een celstofmatje, dit broeit ook)

 

Voor de baby’s:

- pasgeboren baby’s komen uit 37 graden, maar toch is het anders warm. Ventileer de ruimte waar je baby is goed, maar pas op voor tocht (van het raam of airco)

- een rompertje is vaak genoeg (of alleen de pamper).

- de baby’s gaan zich vaker melden voor voeding: gelukkig! Zo krijgen ze voldoende vocht binnen en dit is essentieel.     Baby’s kunnen dorstkoorts ontwikkelen en dat moeten we voorkomen.  Je zult dus vaker moeten voeden.

- Kijk uit met huid op huidcontact: super belangrijk, maar wellicht niet langer dan een half uur?… Gewoon je gezonde verstand gebruiken!

- Baby's niet in de zon! Zonnebrandcreme is aanbevolen

Bel met vragen of ongerustheid: we helpen je graag!

 

Succes met de warmte allemaal!!

Judith.

18 nov 2018
voor-jou
16 okt 2018
Donderdag 22 november 19:00-21:00
save-the-date
9 feb 2018
Nu ook op ons centrum: Zwangerschapsmassage
zwangerschapsmassage
1 jan 2015
Klik op `lees meer`. Je komt dan automatisch op onze nieuwspagina.
wil-je-meer-nieuws-lezen
15 nov 2016
Vanaf heden gaan we elke week op dinsdag een nieuwe release uit doen om jullie te voorzien van nieuws, leuke weetjes, feiten, tips, etc. 
jippie-onze-blog-is-live
14 jun 2016
Wij zijn heel TROTS om te kunnen laten weten dat wij, als eerste praktijk in deze regio, deze vorm van zwangerschapscontroles vanaf oktober gaan aanbieden op onze praktijk!!!
centering-pregnancy
25 apr 2015
De overheid moet het mogelijk maken dat ouders na de geboorte van hun baby een jaar lang verlof kunnen nemen.
hoogleraar-pleit-voor-ouderschapsverlof-van-1-jaar
4 feb 2015
.... doordat baby`s die verkeerd om in de baarmoeder liggen vaker vanaf de buitenkant worden gedraaid.
het-aantal-keizersnedes-in-nederland-is-flink-gedaald
16 okt 2014
Vrouwen die een baby krijgen, mogen vanaf 1 januari vier van de tien weken bevallingsverlof flexibel inzetten.
vrouwen-kunnen-bevallingsverlof-flexibel-inzetten
16 okt 2014
In oktober waren Judith en Leonie op een symposium over integrale geboortezorg. Dit gaat over een nieuwe inrichting van de geboortezorg waarbij de nadruk ligt op samenwerking tussen de verloskundige hulpverleners waarbij de zwangere vrouw leidend is. We hebben hier een aantal interessante feiten gehoord.
symposium

Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Contact