Menu
https://www.baby2b.nl/zwangerschap/centering-pregnancy
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Centering Pregnancy

Op ons centrum bieden we 2 vormen van zwangerschapsbegeleiding aan. Je kunt kiezen voor 1-op-1-controles of voor Centering Pregnancy.

Centering Pregnancy biedt de zorg aan zwangeren uitgebreider en interactiever aan. In groepen van 8-12 vrouwen die ongeveer in dezelfde periode zijn uitgerekend, worden de zwangerschapscontroles (zoals de bloeddruk, groei van de baby etc.) gecombineerd met voorlichting over onderwerpen én gesprekken over wat vrouwen bezig houdt tijdens hun zwangerschap. Het blijkt dat zwangeren zelf groepszorg leuker vinden en steun bij elkaar vinden. Daarnaast leert de zwangere zelf haar gezondheid beter in de gaten te houden doordat ze veel actiever betrokken wordt bij het uitvoeren van de medische controles. Natuurlijk blijft het naast de zorg in de groep altijd nog mogelijk ons individueel te spreken als dat gewenst of noodzakelijk is. 

Door met groepjes zwangeren te werken hebben we veel meer tijd voor je: je kunt rekenen op 17 uur meer voorlichting dan wanneer je kiest voor onze reguliere zorg die 1-op-1 wordt gegeven.  We kunnen daardoor niet alleen meer onderwerpen aan bod laten komen, maar ook meer horen over wat jij belangrijk vindt en wat je bezighoudt. 

Voor iedereen die nog twijfelt om hieraan mee te doen:

echt doen!

- Vera -

De bijeenkomsten worden geleid door 1 of 2 van ons en soms zal er een andere zorgverlener worden uitgenodigd om voorlichting te geven over een specifiek onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld een gynaecoloog, kinderarts, tandarts(-assistente), wijkverpleegkundige van het consultatieburo of fysiotherapeut zijn. 

Onderzoek wijst uit dat Centering Pregnancy leidt tot minder vroeggeboorten en bijdraagt aan meer vertrouwen bij de zwangere zelf in haar zwangerschap, de bevalling en haar rol als moeder.

De bijeenkomsten zijn altijd op een vaste dag en op een vast tijdstip (dit voorkomt wachten in de wachtkamer) en zijn vooraf bekend voor de gehele zwangerschap: je kent de data dus al van te voren: handig voor in je agenda! Wij hebben, indien gewenst, voor de werkgever een brief met uitleg over Centering Pregnancy. Een werkgever is verplicht om (doorbetaald) vrij te geven om een verloskundige hulpverlener te bezoeken. Dit geldt ook voor Centering Pregnancy.

In elk geval tijdens bijeenkomst 6 zullen de partners worden uitgenodigd (wanneer het over de bevalling gaat). Tijdens de eerste bijeenkomst wordt gezamenlijk besloten bij welke bijeenkomst de partners nog meer wordt uitgenodigd (of niet). Daarnaast kan je partner altijd het eerste half uur mee: dan kan ook hij kennismaken met deelnemers (en partners) van de groep én naar het hartje luisteren.

 

 

Na de intake, die individueel wordt gedaan, begint Centering Pregnancy. Je komt 9 bijeenkomsten bij elkaar in de zwangerschap. Na de 9e bijeenkomst ga je weer over op individuele controles tot aan je bevalling. Ook zijn de echo's en bloedafnames individueel. Na de bevalling is de laatste bijeenkomst met de baby's.

Ook wanneer je je later in de zwangerschap bij ons aanmeldt, bijvoorbeeld door verhuizing, ben je van harte welkom om in te stromen in 1 van de groepen. We zullen met je bepalen welke groep het beste past (afhankelijk van de zwangerschapsduur).

We zijn erg blij dat we deze vorm van zwangerschapscontroles kunnen aanbieden. We zijn ervan overtuigd dat dit gaat leiden tot betere ervaringen en resultaten in deze bijzondere periode. Het is zelfs al bewezen!

 

En niet alleen wij zijn enthousiast over Centering Pregnancy:

Een aantal enthousiaste moeders aan het woord:

Geweldig om je zwangerschap en moederschap te kunnen delen! Waardevol en bijzonder om ineens zo hecht te zijn met deze lieve meiden! Alles.. maar dan ook echt alles wordt besproken! Centering Pregnancy is een aanrader! Quality time voor jou en je zwangerschap/baby .

- Rianne -

Wat heb ik genoten van de centering pregnancy; veel geleerd maar ook heel veel gelachen met elkaar.

- Charlotte -

 

Zo blij dat ik mee gedaan heb met CP! In het begin wel twijfels gehad, maar nu zo blij dat ik doorgegaan ben. Zo waardevol om alles te kunnen delen. Ook voor moeders die al kinderen hebben, zeker een aanrader!

- Alice -

 

Voor mij hele waardevolle meiden, waar ik zelfs snachts met mijn vragen terecht kan. 
Ook ik had mijn twijfels maar totaal geen spijt van gehad om aan CP mee te doen!! 
En 12 vriendinnen erbij gekregen.

- Donna-

 

Had het zeker niet willen missen! Zo leuk en fijn dat we zoveel aan onze groep hebben nu nog steeds! Dankbaar!

- Annemiek -

 

Na 12 jaar wonen in de grote stad naar huizen verhuisd, zwanger en nieuw in dit dorp! Heb ik heb gelijk 12 nieuwe meiden leren kennen met de zelfde onzekerheden en vragen! Zo handig! Dag/nacht altijd iemand in de buurt die je kan helpen. Alle types dames met 1 overeenkomst, het allermooiste wat er is!

- Willemijn -

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag