https://www.baby2b.nl/zwangerschap/echo-s/_384____NL
Spoedgeval? Bel direct: 035 - 52 68 120
Wil je je aanmelden?
 

Echo's

Diverse echo’s worden door ons gedaan op de praktijk, namelijk de termijnecho, groei-echo’s en de liggingsecho. De echo’s worden gemaakt op locatie Huizen aan de Eemlandweg.

Voor de combinatietest en de 20-weken-echo (SEO of GUO) verwijzen we je naar de specialist. Zo ben je verzekerd van de beste zorg! Als er geen medische indicatie voor de 20-weken-echo is, wordt deze gemaakt op Verloskundig Centrum 't Gooi in Hilversum. Je moet zelf bellen voor een afspraak.

Als er een medische indicatie voor de 20-weken-echo is, verwijzen wij je naar het ziekenhuis. Wij regelen de afspraak voor je en de verwijzing.

 

Termijnecho

De termijnecho wordt gemaakt tussen de 10e en 12e week, dan is de termijn betrouwbaar te bepalen. Het is mogelijk dat de uitgerekende datum, die werd berekend naar aanleiding van de laatste menstruatiedatum, wordt bijgesteld.

Extra echo

Er worden door de verzekering 2 echo's vergoed (de termijnecho en de groeiecho).

We begrijpen het als je eerder een echo wilt om een kloppend hartje te zien. Dat kan: Vanaf 8 weken kunnen we een echo maken (houdt er rekening mee dat de echo vaak inwendig is).

 

Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO)

Deze echo wordt ook wel de 20-weken echo genoemd en wordt aan alle zwangeren aangeboden. De echo vindt plaats tussen de 18e en 22e week. Tijdens deze echo worden vele aspecten van de baby nagekeken. Het is een goede methode om aangeboren afwijkingen vast te stellen. Er wordt gekeken naar de organen, de ruggewervel, de schedel en ledematen. Ook kun je vragen naar het geslacht van de baby. Het is verstandig om deze  folder ter voorbereiding te lezen. Deze echo wordt vergoed door de ziektekostenverzekering.

Het kan zijn dat je een medische indicatie hebt voor dit onderzoek (bijvoorbeeld bij aangeboren afwijkingen in de familie). In dit geval zullen wij dit met je bespreken en maken we de afspraak bij de gynaecoloog.

 

 

Let op: deze echo vervangt niet de pretecho. Hou hier rekening mee; bijvoorbeeld met het meenemen van familieleden en/of kinderen. Er kan immers zijn dat er een afwijkende bevinding wordt geconstateerd.

Groeiecho

Bij de meeste zwangeren maken wij een groeiecho bij ongeveer 30 weken.

Liggingsecho

Deze echo doen we alleen op indicatie; als wij twijfelen over de ligging.

Pretecho

Een pretecho is een echo op eigen verzoek, de echo heeft geen medische status. Je krijgt foto's mee en we sturen je wat digitale plaatjes toe. Je kunt hier “iedereen” mee naar toe nemen. Wij hebben de mogelijkheid voor pretecho's op verschillende dagen in de week (2D, 3D , 4D of geslachtsbepaling vanaf 16 weken).

Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Contact