Menu
https://www.baby2b.nl/zwangerschap/vervolg-afspraken
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Vervolgafspraken

Als je kiest voor de 1-op1-consulten, zul je, bij een normaal verlopende zwangerschap, ongeveer 15 reguliere controles bij ons hebben. En daarnaast natuurlijk nog de echo-afspraken. In het begin van de zwangerschap is de frequentie van de afspraken het laagst. Naar mate de zwangerschap vordert, kom je steeds vaker op controle. In de laatste maand word je elke week gecontroleerd. Uiteraard wijken wij van dit schema af als de situatie daarom vraagt en kom je vaker op het spreekuur. Wij stemmen de zorg op jouw zwangerschap af.

Kies je voor Centering Pregnancy, lees dan hier over de planning van de bijeenkomsten.

 

Na ongeveer 20 weken voel je de baby bewegen

Vanaf ongeveer 18-22 weken kun je de baby voelen bewegen.

Vaker naar het hartje van de baby luisteren? Kom naar het 'hartjesspreekuur'.

Tot die tijd is het soms onzeker voor je om te constateren of het allemaal goed gaat.  

Uiteraard ben je altijd van harte welkom om ter geruststelling even het hartje te komen luisteren. Bel wel even van te voren of kom naar het 'hartjesspreekuur'.

 

Tijdens de vervolgafspraken zullen wij altijd de bloeddruk meten, de groei van de baarmoeder beoordelen en daarmee de groei van de baby, naar het hartje luisteren en je de gelegenheid geven tot het stellen van al jouw vragen. We zullen je ook van informatie voorzien. Dit stemmen we niet alleen af op jouw behoefte, maar ook op het stadium van jouw zwangerschap of naderende bevalling.

 

 

 

 

Wat zijn jullie behoeften voor de bevalling?

Wij willen jullie zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling. Wij denken dat het goed is dat iedereen een basiskennis heeft over het verloop van een normale bevalling. Onze ervaring is namelijk dat als vrouwen (en partner) te weinig weten van een bevalling, zij erdoor overdonderd kunnen worden en het een onplezierige herinnering wordt.

Wij zullen jullie goed voorbereiden op de bevalling zodat jullie deze met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Dit is iets dat wij willen voorkomen. Wij streven ernaar jullie goed voor te bereiden, de bevalling goed te laten verlopen zodat jullie kunnen terugkijken op een mooie ervaring.

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag