Menu
https://www.baby2b.nl/nieuwsbrief-6-juni-2021/l63c2
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Nieuwsbrief 6 juni 2021

Nieuwsbrief 6 juni 2021

Verloskundecentrum Judith Govers

In deze nieuwsbrief:

- Onze nieuw locatie

- Versoepelingen van de COVID-19 maatregelen

- Centering Pregnancy  gevolgen van de versoepelingen

- Corona-vaccinatie voor zwangeren

- Informatie-avond bevalling

- Spreekuur gynaecoloog op ons centrum

- Zwangerschaps- en babymassage

- Coaching

- Kraamzorg

In deze nieuwbrief alleen maar leuke en goede berichten!

Onze nieuwe locatie:

Sinds deze week zijn we gestart op onze nieuwe locatie. Natuurlijk moeten er hier en daar nog wat details aangebracht worden maar alles is zo ingericht dat we jullie goed kunnen ontvangen! We zijn erg blij met en trots op onze nieuwe locatie en zien ernaar uit om jullie hier te zien.

Nog wel even praktisch:

- Wil je alsjeblieft gebruik maken van de parkeerplaatsen NAAST het pand (aan de Produktieweg)? Deze plaatsten zijn speciaal voor het verloskundecentrum gereserveerd.

- Als je aanbelt (druk direct naar boven, dan kom je al heel snel bij de 'V' van Verloskundecentrum en bevestig) we laten je op afstand binnen. Je kunt daar direct plaatsnemen in de gezamenlijke wachtruimte. Neem gerust koffie of thee.  We komen je daar halen wanneer je aan de beurt bent.

Versoepelingen van de COVID-19 maatregelen:

Dankzij de versoepelingen van de maatregelen rondom het corona-virus en het feit dat wij op onze nieuw locatie meer ruimte en een goede mogelijkheid hebben tot ventilatie, kunnen we nu ook zeggen dat er bij elke controle 1 volwassene met je mee mag komen: je partner of bijvoorbeeld je moeder of een vriendin. Ook zullen we alle controles weer fysiek gaan doen. Dus geen telefonische intakes of nacontroles meer. Heb je binnenkort een intake of nacontrole staan dan verwachten we je op onze nieuw locatie (Ambachtsweg 46). Mocht je op een andere locatie verwacht worden dan zullen we je van te voren bellen (hoor je dus niets van ons dan is de intake of nacontrole op de Ambachtsweg). Ook zullen we het aantal minimale fysieke kraambezoeken uitbreiden van 1 naar 2. De andere kraambezoeken blijven nog wel telefonisch.

Centering Pregnancy (CP) gevolgen van de versoepelingen:

Onze CP-ruimte is groot genoeg om de CP weer live te doen (met inachtneming van de corona-maatregelen) ipv via zoom. Hoe leuk! Afgelopen week hadden we al de eerste fysieke bijeenkomsten. Wat is het leuk om elkaar live te ontmoeten ipv via een beeldscherm. Degenen die meedoen met CP zullen nog een aparte mail krijgen over de logistiek van de bijeenkomsten. We zullen de zwangerschaps-controles weer koppelen aan de bijeenkomsten zodat je maar 1 keer naar de praktijk hoeft te komen.

Corona-vaccinatie voor zwangeren:

Per 16 april is het advies om gezonde zwangeren routinematig te vaccineren wanneer ze daar, volgens de landelijke vaccinatiestrategie, voor in aanmerking komen. Graag verwijzen we je voor meer informatie naar de site van het RIVM (met een verwijzing naar het standpunt van onze beroepsgroep en die van de gynaecologen (KNOV en NVOG): https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vaccins/zwangerschap

Informatie-avond over de bevalling:

Op 24 juni van 19:00-21:00 is de volgende informatie-avond over de bevalling. Deze avond is voor iedereen die niet meedoet aan  Centering Pregnancy. Ook als je al eens eerder bent bevallen, is het niet alleen een leuke, maar vooral en nuttige en unieke avond waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

- Hoe maak ik veilige keuzes rondom de bevalling?

- Hoe weet ik hoever ik ben?

- Wanneer bel ik de verloskundige?

- Welke mogelijkheden tot pijnstilling zijn er?

- Hoe kies ik waar ik wil bevallen?

- Wat gebeurt er bij een overdracht naar het ziekenhuis?

- Kan ik angst en trauma voorkomen?

- Wat schrijf ik in mijn geboorteplan? Schrijf ik een geboorteplan?

- Tips voor de partners (onmisbaar ;-))

We houden deze avond op onze nieuw locatie. De kosten zijn 10 euro (wil je dit contant meenemen?) en uiteraard  is je partner van harte welkom! 

Je kunt je opgeven via de mail (info@baby2b.nl) of via de website. 

 

Spreekuur gynaecologen op de praktijk:

Wist je dat de gynaecologen ook spreekuur houden op ons centrum? Ook als je geen medische indicatie hebt voor de zwangerschap of de bevalling is het mogelijk om 1 van die controles bij de gynaecoloog te plannen. Om kennis te maken, om een vraag te stellen of... Meestal plannen we die afspraak na de 20 weken echo maar een ander moment is uiteraard ook mogelijk. De afspraken worden door ons voor je ingepland.

Zwangerschaps- enbabymassage:

Het is weer mogelijk om een afspraak in te plannen voor een zwangerschapsmassage. Uniek in het Gooi: we hebben een bank waarop je op je buik kunt liggen! (Je ligt met je buik in de bank). Heerlijk ontspannend maar ook als je klachten hebt kan een zwangerschapsmassage verlichting geven. Ook kan het veel voorkomende klachten, zoals bekkenklachten, vocht vasthouden, kramp en slecht slapen helpen voorkómen of verlichten.

Ook de cursus babymassage gaat weer van start: je kunt je hiervoor opgeven via info@baby2b.nl Babymassage heeft een positieve werking op onder andere: onrust,  darmkrampen en hechting.

Coaching:

Wist je dat Judith naast verloskundige ook coach is? Zij is gespecialiseerd in de verloskunde en is een bevallingsverwerkingsspecialist (en werkt o.a. met EMDR). Ook als je spanning of angst hebt, kan Judith je helpen. Dit kan gaan over de bevalling, maar ook bijvoorbeeld over het ouderschap of zoiets als prikangst (www.jgvc.nl

Kraamzorg:

Heb je al kraamzorg geregeld? Het is nogal druk bij de verschillende bureau's. Daarom adviseren we jullie zo vlot mogelijk je in te schrijven. Bij een late aanmelding, krijg je mogelijk geen hulp meer. Kijk meteen even op onze website wat nog meer nodig/handig/belangrijk is om te regelen nu je zwanger bent; er staat een lijstje.

Last but not least: Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. We hebben 2 accounts: 1 van de praktijk (VerloskundecentrumJudithGovers) en die van het geboorteteam (geboorteteam.het.gooi). We zetten er regelmatig leuke weetjes op. Heb je ideeën wat je graag zou willen lezen, laat dat dan vooral aan ons weten.

Tot gauw op ons centrum!

Judith, Leonie, Ellen, Roos en Bonny

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag